У Європі підтвердили перші випадки зараження коронавірусом

2730 0
Усіх подорожніх, що повернулися з Китаю, просять звертатися до лікарів за виявлення найменших симптомів захворювання.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

У французьких містах Париж і Бордо підтвердили перші два випадки зараження новим коронавірусом, епідемія якого спалахнула в Китаї. Про це повідомляє Громадське з посиланням на французьке видання 20minutes.

«Нині важливо якнайшвидше стримати поширення вірусу», — каже міністерка охорони здоров’я Франції Аньєс Бузін.

Також Бузін зазначила, що пацієнта в Бордо вже помістили в окрему палату. Міністерка закликала всіх подорожніх, що повернулися з Китаю, звертатися до лікарів за виявлення найменших симптомів захворювання.

Читайте також: МОЗ видало рекомендації щодо поширення нового коронавірусу

Нагадаємо, що раніше у китайському місті Ухвань спалахнув невідомий коронавірус. Випадки захворювання, крім Китаю, зафіксували у Таїланді, Японії, Китаї, Південній Кореї та США.

Вчені думають, що вірус почав поширюватись із ринку морепродуктів в Ухані, оскільки відібрані зразки продукції базару дали позитивний результат на nCoV. Також вчені заявляють, що вірус передається від людини до людини. Його основні симптоми схожі до звичайного ГРВІ та пневмонії.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!