У Євросоюзі перестануть продавати пластиковий посуд та інші пластикові дрібнички

2610 0
До переліку увійшли 10 речей, що найчастіше забруднюють європейські пляжі.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Учора, 27 березня, Європарламент ухвалив постанову про заборону на продаж пластикового одноразового посуду та інших дрібниць з пластику, що мають альтернативу. Про це повідомляє прес-служба Європарламенту.

Читайте також: Як я втричі зменшила обсяг сміття, яке треба вивозити на полігон

Заборона має набути чинності у 2021 році. Після того, як документ опублікують на офіційних ресурсах, країни матимуть два роки для зміни правил. До того планується провести інформаційну кампанію для населення, зокрема пластиковий одноразовий посуд маркуватимуть спеціальними написами про його шкоду для довкілля. Також планується поступово замінити у виробництві пластикових пляшок матеріали на перероблений пластик та матеріали, що швидше розкладаються. Окрім того, виробники пластикових пляшок мають подбати про те, щоб корки від них не відокремлювались.

Читайте також: У Славську на Львівщині заборонили використання поліетилену

Загалом європейська стратегія відмови від пластику розрахована до 2030 року. Вона покликана зменшити засміченість морів та океанів, зменшити кількість викидів СО2 в атмосферу та допомогти людям перейти до більш сприятливого для довкілля способу життя.

Раніше в Євросоюзі відмовились від поліетиленових пакетів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!