Учням початкової школи спростять програму та скоротять кількість уроків

4278 0
Для учнів початкової школи в Україні кардинально спростять програму та скоротять кількість уроків. З такою ініціативою виступило Міністерство освіти та науки.
Фото: kidmade.com.ua

Фото: kidmade.com.ua

На засіданні робочої групи щодо розвантаження надмірно ускладнених навчальних програм для початкової школи було вирішено, що принципово нові програми розроблятимуться у контексті вже нового освітнього законодавства, повідомили tvoemisto.tv у прес-службі МОН.

За словами заступника міністра освіти та науки Павла Полянського, через надмірне ні науково, ні дидактично не виправдане навантаження у школі діти втрачають мотивацію до навчання, а вчителі – до викладання. До того ж, програми нерідко передбачають такі вимоги до дітей, які значно перевищують параметри Держстандарту початкової освіти. До цього додається велика кількість предметів, багато з яких - "одногодинні"; чи не щоуроку вчитель змушений навчати дітей новій темі.  Адже головне завдання педагога у початковій школі – зацікавити і навчити школяра, а не "вичитати" запланований матеріал.

Читайте також: 25 освітніх новацій: дитсадки сімейного типу та 12 років у школі

З огляду на те, що невдовзі стартуватиме конкурс рукописів підручників для 4-го класу, найбільш нагальним у часовому вимірі є наведення ладу з програмами саме для цього класу. Неприпустимо, наголосив Павло Полянський, допустити ні появи на шкільних партах підручників, укладених до надмірно ускладнених програм, ні ситуаціі, коли програми і зміст підручників відрізнятимуться. 

Читайте також: Як можна завантажити підручники в інтернеті?

Під час засідання робоча група обговорила на перспективу можливості інтегрувати зміст ряду предметів, щоб скоротити кількість уроків у розкладі школяра.

Передбачається упродовж листопада здійснити весь комплекс робіт, пов'язаних із "розвантаженням" програм.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!