Україна домовляється про евакуацію 60-ти поранених з «Азовсталі», – Верещук

1302 0
На «Азовсталі» є декілька сотень поранених, вивести з оточення всіх одразу росіяни не дають.
Фото/ з Телеграм-каналу полку «Азов»

Фото/ з Телеграм-каналу полку «Азов»

Україна веде перемовини про евакуацію 60 людей з «Азовсталі» в Маріуполі. Про це зазначила віцепрем'єр-міністерка, міністерка з питань реінтеграції ТОТ Ірина Верещук, пише Суспільне.

За її словами, наразі ведуться перемовини щодо звільнення 60 людей з «Азовсталі». 

«Там декілька сотень поранених, їх треба рятувати в першу чергу, бо щодо всіх одразу росіяни не погоджуються. Отже, спочатку важкопоранені й медики, їх дійсно 60 осіб», – сказала вона.

Читайте також: Із «Азовсталі» вдалося врятувати 50 жінок, дітей та людей похилого віку, – Верещук

Нагадаємо, що 6 травня під час евакуації цивільних громадян із Азовсталі від російських обстрілів загинули три українські захисники, ще шестеро отримали поранення, росіяни не дотримали слова про припинення вогню. У той день з маріупольського заводу «Азовсталь» евакуювали 50 жінок, дітей та людей похилого віку. Раніше повідомляли про те, що українська сторона пропонує росії обміняти важкопоранених українських військових, які лишаються на «Азовсталі», на полонених російських військових

Серед бійців, які залишаються заблокованими на заводі, є 26-річний Святослав Сірий – львівський захисник із полку «Азов», вихованець музичної школи «Дударик». Святослав поранений. Тvoemisto.tv порозмовляло з його мамою, детальніше читайте на посиланням


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!