Україна готується до чергового локдауну

8147 0
Заступниця голови ВР заявила, що все йде до того, що вже найближчим часом уряд оголосить черговий локдаун.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що якщо 50-70% усіх областей опиняться у червоній зоні карантину, то уся країна піде на жорсткий карантин.

Він уточнив, що серед областей, які можуть потрапити до червоного рівня епіднебезпеки, Вінницька та Львівська області, а також Київ.

Водночас заступниця голови Верховної Ради України Олена Кондратюк вимагає терміново провести спільне засідання парламенту та уряду, а також окреме засідання Ради Національної безпеки та оборони з питань протидії третій хвилі пандемії коронавірусу.

«Все йде до того, що вже найближчим часом Уряду доведеться оголошувати черговий локдаун. Потрібно напрацювати спільний план дій всіх гілок влади на випадок нового жорсткого локдауну, вірогідність якого, повторюся, є дуже високою», – підкреслила Олена Кондратюк.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Максим Степанов відвідав Львів і заявив, що Львівщина наближається до червоної зони епіднебезпеки, за якої в області запровадять локдаун, але цього можна уникнути, якщо місцева влада введе додаткові обмежувальні заходи, щоб зупинити поширення коронавірусної інфекції. Міський голова Львова Андрій Садовий закликав львів'ян обмежити контакти, не проводити бенкетів та забав. А учора на засіданні міського штабу із боротьби з Covid-19 ухвалили, що 5-11 класи на два тижні переходять на дистанційне навчання.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!