Україна підписала угоду про будівництво північної об’їзної Львова

7156 0
На проєкт львівської обїзної виділять зокрема 80 млн євро.
фото: commons.wikimedia.org

фото: commons.wikimedia.org

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук підписав угоду про будівництво північної ділянки об’їзної дороги навколо Львова, а також реконструкцію траси Київ-Одеса у Черкаській, Миколаївській та Одеській областях. Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуку.

«Повертаємось із Лондона з двома важливими документами на 900 млн євро на будівництво та реконструкцію доріг. А це 340 кілометрів у п‘яти областях. Підписав сьогодні Фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком та Меморандум про порозуміння між Урядом та ЄБРР щодо спільної реалізації проєкту. Обидва документи на суму по 450 млн євро — загалом 900 млн євро» йдеться в повідомленні.

Читайте також: Експерименти над дорогами Львівщини: хто і за скільки їх ремонтує. Інфографіка

На проєкт львівської обїзної виділять зокрема 80 млн євро. Про це раніше повідомляли у пресслужбі Мінінфраструктури України.

Кредит надали на 15 років, включно з 4-річною пільгою. погашати кредит мають що пів року. Кредитна угода почне діяти з 2021 року. Загальна сума кредиту ЄІБ для України становить 450 млн євро. Крім будівництва північної об’їзної Львова, їх витратять на реконструкцію ділянки дороги М-05 в чотирьох областях.

У ЄІБ зазначають, що ці інвестиції мають покращити якість розширеної Транс’європейської транспортної мережі (TEN-T), оскільки дороги мають стати безпечнішими. Крім цього, північний об’їзд Львова скоротить час і відведе вантажні потоки від міста. При цьому, ЄІБ вимагатиме проведення закупівель за європейськими процедурами. 

Нагадаємо, північна об’їзна дорога має стати частиною першої платної дороги Львів – Краковець .За попереднім проектом, траса технічної категорії 1а міститиме 4 смуги. Роботи планують розпочати після 2020 року.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!