Україна хоче досягти 30-го місця в рейтингу за легкістю ведення бізнесу

1666 0
Сьогодні, 24-го січня, в уряді обговорювали мету увійти до ТОП-30 країн у рейтингу за легкістю ведення бізнесу та способи її досягнення.
Фото: tochka.net

Фото: tochka.net

Україна посіла 80 місце серед 190 країн світу у рейтингу Doing Business-2017, який готує Світовий банк. У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі сподіваються, що за 3 роки вдасться підвищити її позиції на 50 місць.

"Наразі Україна знаходиться на 80-ому місці в рейтингу легкості бізнесу. Ми хотіли б у наступному році перескочити на 50-е місце, а до 2020 року наша мета - увійти в топ-30", - сказав заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Довідка. Рейтинг Світового банку Doing Business — це результат щорічного дослідження, що оцінює простоту ведення підприємницької діяльності на базі 10 індикаторів в 189 країнах. Компоненти рейтингу оцінюють нормативні акти, що регулюють діяльність малих і середніх підприємств протягом усього життєвого циклу, та їх фактичне використання на практиці.

Doing Business – це рейтинг, що існує з 2003 року і, зазвичай, публікується восени. Ці дослідження не лише вказують на проблеми, які заважають розвитку підприємництва, а й визначають їхню причину та містять рекомендації відносно проведення необхідних реформ.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!