Україна пропонує росії обміняти поранених військових із «Азовсталі» на полонених окупантів

2877 0
Наразі військовим шляхом деблокувати «Азовсталь» неможливо.
Фото/ з Телеграм-каналу полку «Азов»

Фото/ з Телеграм-каналу полку «Азов»

Українська сторона пропонує росії обміняти важкопоранених українських військових, які лишаються на «Азовсталі», на полонених російських військових. Про це повідомила віцепрем’єрка Ірина Верещук у Teлеграмі.

Читайте також: «У повній антисанітарії та з відкритими ранами». Полк «Азов» показав фото поранених захисників

«Як перший крок, запропонували росіянам такий обмін: ми вивозимо наших важкопоранених хлопців з «Азовсталі» гуманітарним коридором. Водночас, віддаємо полонених росіян за стандартними правилами обміну військовополонених», – написала вона.

За її словами, станом на зараз військовим шляхом деблокувати «Азовсталь» неможливо. 

«Захисники «Азовсталі» здаватися в полон не хочуть. Це достойно поваги. Росіяни не погоджуються на «екстракшн». Це реальність, але від росіян це не дивно», – зазначила вона.

Наразі уряд пропрацьовує різні варіанти порятунку українських військових.

Читайте також: З «Азовсталі» евакуйовано всіх жінок, дітей та людей похилого віку

Нагадаємо, що Маріуполь залишається заблокованим російськими окупантами вже два місяці. Вони систематично обстрілюють цивільну інфраструктуру міста. За попередніми оцінками, там загинули вже від 5 до 20 тисяч мешканців. Окупанти замітають сліди звірств і злочинів, спалюючи тіла людей у мобільних крематоріях. Частину маріупольців примусово вивозять на територію ОРДО або до Росії.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!