Україна та Італія зняли всі обмеження на польоти між країнами

24580 0
Україна підписала нову угоду про авіаперевезення.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Україна та Італія повністю зняли обмеження на польоти між країнами. Про це повідомляє Аvianews.com з посиланням на авіакомпанію Wizz Air, яка анонсувала запуск 17 нових маршрутів між країнами.

Читайте також: Wizz Air відкриє базу у Львові та почне літати у п'ять нових міст

«Минулого тижня Україна підписала нову угоду про авіаперевезення, яка повністю лібералізувала ринок між двома країнами. Після цього авіаційна влада Італії надала права на маршрути Wizz Air», – зазначили в авіакомпанії.

Режим польотів за принципом «відкритого неба» між Італією і Україною ініціювала ще в 2015 році Державіаслужба України. Він почав діяти в 2016 році. Влада могла допустити на будь-який маршрут будь-яку авіакомпанію. Однак 31 січня 2020 року авіаційна влада Італії повідомила Україну, що українські авіакомпанії отримали досить багато прав на маршрути. 

У березні авіаційна влада Італії видала права на 11 маршрутів з Італії в Україну ірландському лоукосту Ryaair, який має бази в країні і наймає місцевий персонал. Пізніше авіакомпанія збільшила цю кількість до 17-ти.

Читайте також: Ryanair анонсував ще 5 нових маршрутів зі Львова в Італію

Слідом за відкриттям бази Wizz Air і працевлаштуванням місцевого персоналу в Мілані угорський лоукост отримав зелене світло від італійської влади на запуск 17 маршрутів в Україні.

Нагадаємо, що Італія заявила, що не відкриватиме кордони для третіх країн з 1-го липня.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!