Українець представляє екзоскелет у Кремнієвій долині. Відео

9180 0
Проект українського студента – екзоскелет для людей з проблемами опорно-рухового апарату – бере участь у престижному міжнародному конкурсі Silicon Valley Robotics. Станом на сьогодні, 22 листопада, його підтримали 89% учасників онлайн-голосування.
Фото: newsplatfor.ma

Фото: newsplatfor.ma

Ідея створення за допомогою робототехніки скелету для відновлення рухливості та медичної реабілітації виникла у 22-річного Антона Головаченка, коли у його бабусі виникли проблеми з рукою. Зараз він втілює її у форматі стартапу та бере участь зі своїм проектом у міжнародному конкурсі.

Як повідомляють на офіційній сторінці Silicon Valley Robotics, UniExo – це екзоскелет, який замінить стаціонарне медичне обладнання для відновлення рухливості кінцівок людей. Винахід допоможе зекономити кошти лікарень, підвищити якість реабілітації та зменшити кількість часу, витраченого на неї. Також екзоскелет дозволить збирати інформацію та отримувати статистику про результати лікування, що важливо для медиків.

Український винахід має всі шанси на перемогу: на офіційному сайті конкурсу у голосуванні він зараз лідирує з показником 89,07%. Проголосувати за проект можна тут.

Опублікувала Людмила Рубцова

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!