Українська Вікіпедія відзначає 17 років. Львів’ян запрошують долучитися до Вікімарафону

1366 0
Вікіпедія запускає масштабну акцію з написання статей.
фото: dt.ua

фото: dt.ua

Члени громадського об‘єднання «Вікімедіа Україна» проводять щоорічний Вікімарафон з нагоди дня заснування українського розділу у Вікіпедії (30 січня 2004 р.). Сьогодні останній день, коли можна долучитися до марафону.

Як передає Укрінформ з посиланням на координаторку програм «Вікімедіа Україна» Ганну Хроболову, Вікіпедія запускає масштабну акцію з написання статей. Головні умови участі у марафоні:

  • статтю пишуть на основі авторитетних джерел;
  • автор залишається нейтральним та об’єктивним;
  • значимість опублікованого матеріалу не має викликати сумнівів;
  • заборонено плагіатити тексти;
  • дотримання авторських прав.

 

Тим, хто хоче взяти участь у марафоні, надається перелік тем, не висвітлених в енциклопедії.

Читайте також: Фото Львова очолило рейтинг найкращих світлин пам'яток культури України

Додамо, що перший Вікімарафон проведений 27 квітня 2014 року. Він був присвячений пам’яті редактора Вікіпедії та Героя України Ігоря Костенка, який загинув 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві під час розстрілів активістів Євромайдану. Костенко першим висловив ідею проведення марафону. Він вважав: якщо кожен українець напише одну статтю, українська Вікіпедія стане найбільшою у світі онлайн-енциклопедією.

Наразі україномовний розділ містить понад один мільйон статей.

 


ТЕГИ: Вікіпедія

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!