Українські альпіністи сходженням на Еверест хочуть допомогти хворій дівчинці

2539 0
Роман Городечний може стати першим львів'янином, який зійде на Еверест.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

Українські альпіністи готові винести на найвищу вершину світу прапор компанії чи особи, готових допомогти, а всі отримані кошти перерахують на лікування дівчинки, хворої на рак. Про це вони розповіли під час прес-конференції у Львові.

Як повідомив львів’янин Роман Городечний, спортсмени вирішили своїм сходженням допомогти Соломії Шарко з Червонограда, яка потребує коштів на лікування від раку. «Ми піднімемо на Еверест прапор компанії чи приватної особи, а всі кошти віддамо на лікування дівчинки», – сказав він.

Читайте також: Львів'янин вперше підкорить Еверест

Раніше цього року Роман Городечний організовував благодійний забіг для допомоги дівчинки. За його словами, він та ще його два колеги з Білої Церкви та Дніпра підніматимуться на Еверест, і Роман має шанси стати першим львів’янином, який підніметься на найвищу вершину світу.

Натомість їхня колега Ірина Галай з Мукачева планує зійти на гору Лхотцзе (8516 метрів). Унікальність сходження полягає в тому, що Ірина планує підкорити вершину, не використовуючи кисневих масок.

Зараз альпіністи тренуються, а вилетіти в Непал планують 6 квітня, де кілька тижнів проведуть для акліматизації і наприкінці травня піднімуться до штурмового табору на висоті понад 7000 метрів і чекатимуть сприятливих умов для підйому.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!