Українські науковці розробили комбінований тест, який визначає одночасно Covid-19 і грип

1325 0
Нові ПЛР-тести перевірили на зразках від хворих, які передали з Центру громадського здоров’я в Києві.
Photo by engin akyurt on Unsplash

Photo by engin akyurt on Unsplash

Науковці Інституту молекулярної біології і генетики (ІМБіГ) розробили комбінований ПЛР-тест, який дозволяє в одному аналізі визначити наявність в організмі людини відразу трьох вірусів – SARS-CoV-2 (коронавірусу) та штамів А і В вірусу грипу. Про це повідомляють на сторінці Інституту в Фейсбуку.

Тривалість проведення тесту – близько 6 годин. Із огляду на схожість симптоматики грипу та коронавірусної хвороби такий ПЛР-тест особливо актуальний зараз, за словами фахівців, оскільки в Україні очікують на сезонну епідемію грипу.

Читайте також: Обрати сімейного лікаря і підписати декларацію можна у мобільному додатку

«Нові ПЛР-тести перевірили на зразках від хворих, які передали нам з Центру громадського здоров’я в Києві. Сподіваємося на зацікавленість МОЗ комбінованим ПЛР-тестом. Тим часом вчені нашого Інституту завершують розробку тесту, який дозволить в процесі одного аналізу визначити наявність в організмі людини відразу п’яти вірусів, зокрема, дуже підступних щодо дітей - риновірусу та кору», – каже директор ІМБіГ, академік Михайло Тукало.

Нагадаємо, у січні 2020 року Інститут молекулярної біології та генетики першим в Україні розробив та сертифікував тест-системи для діагностики коронавірусу.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!