Українські студенти зможуть навчатися у Польщі під час коронавірусного карантину

2578 0
Польща послабила карантин і відкрила кордони для українських студентів
Фото: S1.studway.com.ua

Фото: S1.studway.com.ua

Іноземні студенти, які навчаються у Польщі, зокрема і з України, відтепер зможуть в’їжджати до країни під час коронавірусного карантину. Про це йдеться у розпорядженні міністра внутрішніх справ Польщі Маріуша Камінського, повідомляє Громадське.

Читайте також: Львівський виш увійшов до рейтингу найкращих університетів світу

Чиновники вирішили розширити перелік іноземців, які можуть в'їжджати в країну під час карантину. Йдеться зокрема про:

  • міжнародних автоперевізників, які їдуть транзитом через Польщу іншими видами транспорту, крім транспортних засобів якими здійснюють міжнародні перевезення;
  • учнів та студентів, які навчаються у Польщі;
  • громадян інших країн ЄС, Європейської економічної зони і Швейцарії для проїзду Польщею транзитом. Вони не можуть перебувати в країні понад 12 годин з моменту перетину кордону.

Читайте також: Польща планує відкрити кордони з 15 червня

Зазначимо, що 21 травня у Польщі вирішили послабити карантинні обмеження для сезонних працівників, які приїжджають зі Східної Європи. Вони зможуть починати працювати з першого ж дня після приїзду, без проходження двотижневої самоізоляції.

:



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!