Українські туроператори працюватимуть за новими умовами

2438 0
Ліцензійні умови визначають вичерпний перелік вимог, обов’язкових для виконання компаніями, які провадять туроператорську діяльність, і вичерпний перелік документів, які необхідні для отримання ліцензії.
фото: business-tv.com.ua

фото: business-tv.com.ua

Для отримання ліцензії претендент може подати заяву та необхідні документи поштою з описом вкладення та в електронному вигляді. При цьому останній спосіб буде введений після затвердження відповідних актів Кабміном. За даними Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ), серед нових документів, які здобувач подає до органів ліцензування:

- Відомості про місця здійснення туроператорської діяльності;
- Копії документів, що підтверджують кваліфікаційний рівень, стаж роботи керівника компанії.

Самі вимоги до освітньо-кваліфікаційним рівнем та стажу роботи керівника не змінилися. Тепер всі документи, які подаються до органу ліцензування, засвідчуються керівником здобувача ліцензії (уповноваженим або довіреною особою). Раніше частина документів завірялася нотаріально. Кадрові вимоги до туроператору не змінилися, але уточнено освітньо-кваліфікаційний рівень для вищої освіти.

Читайте також: ТОП-10 країн, що охоче видають шенген-візи українцям

За даними міністерства, до туроператора з’явилися нові вимоги:

- Зберігати протягом дії ліцензії оригінали документів, копії яких подаються до органу ліцензування та документів (копій), що підтверджують достовірність даних поданих;
- Здійснювати діяльність лише в задекларованих місцях;
- Мати власний веб-сайт;
- Вести облік виданих туристам договорів обов’язкового (медичного та від нещасного випадку) страхування; надавати органу ліцензування статистичний звіт.

Читайте також: Куди українці можуть їхати без віз? Перелік країн

Нагадаємо, у вересні Кабмін своїм розпорядженням №922 у зв’язку з ліквідацією Державного агентства з туризму та курортів передав його функції і повноваження Міністерству економічного розвитку і торгівлі.

Джерело: Finance.ua

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!