Українським студентам стане легше працевлаштовуватись у Польщі

2142 0
Іноземні студенти, які здобувають освіту в польських вищих навчальних закладах на стаціонарній формі навчання, зможуть працювати в Польщі без отримання дозволу на роботу протягом цілого року, а не тільки у період літніх канікул. Нові положення набули чинності 1 травня цього року.
фото: gazeta.lviv.ua, eenu.edu.ua, viza.vn.ua

фото: gazeta.lviv.ua, eenu.edu.ua, viza.vn.ua

Відповідну постанову Міністерства праці та соціальної політики Польщі було підписано міністром 21 квітня 2015 року. Як сказано на сайті відомства, документ переважно відповідає більш ранній постанові від 20 липня 2011 року. Внесені зміни стосуються безпосередньо дозволу на роботу для студентів з-за кордону.

«Раніше іноземні студенти могли працювати в Польщі без необхідності отримання дозволу тільки протягом трьох місяців канікул. Продовження цього терміну вимагало від них отримання дозволу, який оформлявся через роботодавця студента і стосувався лише певного робочого місця», - зазначають у Міністерстві науки та вищої освіти Польщі.

Нові положення дозволяють іноземним студентам працювати в Польщі протягом усього терміну дії студентської візи, тобто весь рік. Ця зміна стосується всіх студентів єдиної магістратури, студентів стаціонарної форми навчання першого і другого ступеня, а також аспірантів, які перебувають в Польщі на підставі студентської візи.

Студентам, які перебувають у Польщі на підставі дозволу на тимчасове проживання (власникам «Карти Поляка»), вже надано звільнення від вимоги наявності дозволу на роботу. «Згідно нашої стратегії з інтернаціоналізації вищої освіти, яка активно реалізовується в даний час, ми маємо намір заохочувати навчання у Польщі у ще більшої кількості іноземних студентів. Їх число з року в рік зростає, але в порівнянні з іншими країнами Європейського Союзу є низьким. Дуже значущою є освітня пропозиція вишу, але багато студентів-іноземці також хочуть отримати й досвід роботи в польських фірмах. Нові положення забезпечать їм таку можливість і стануть прекрасним стимулом до навчання в Польщі», - пояснила міністр науки та вищої освіти Лена Коларська-Бобінська.

За інформацією: osvita.ua.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!