Українці отримуватимуть субсидії на послуги ОСББ

2135 0
28-го грудня 2016-го року уряд запровадив механізм відшкодування пільг та субсидій на оплату послуг з управління багатоквартирним будинком.
Фото: galychyna.info

Фото: galychyna.info

«Сьогодні населення може отримати субсидію на оплату житлово-комунальних послуг – водо-, тепло-, газопостачання, водовідведення, електроенергії. А тепер ми даємо можливість родинам отримати підтримку від держави  і на сплату послуги з управління багатоквартирними будинками. Запроваджуємо відповідний Порядок», - зазначив Геннадій Зубко, Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, інформує Урядовий портал.

Управління багатоквартирним будинком ввели в Україні замість послуги з утримання будинків та прибудинкових територій. Здійснювати його можуть або співвласники самостійно, або управитель, або об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ). Регулює таку діяльність закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

Читайте також: Як створити ОСББ у Львові. Інфографіка

Нагадаємо, із підвищенням мінімальної зарплати субсидії не перераховуватимуть до кінця цього опалювального сезону. Також Андрій Рева, Міністр соціальної політики України, пообіцяв, що українцям не доведеться віддавати всю суму, на яку збільшилася мінімальна зарплата, на оплату комуналки, оскільки субсидії розраховують за спеціальною формулою.

Опублікувала Людмила Рубцова

                                                                                                                        


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!