Українці проголосували, чи залишити 8 березня вихідним днем. Результати

1951 0
Більшість зазначили, що хотіли б залишити 8 березня вихідним днем.

У застосунку «Дія» провели опитування щодо статусу 8 березня в Україні. Участь в голосування взяли 2,1 млн українців, що є рекордною кількістю.

Джерело: Мінцифра

За результатами опитування, близько 1,3 млн користувачів проголосували за те, щоб залишити 8 березня вихідним. Понад 703 тисячі користувачів зазначили, що хотіли б зробити 8 березня робочим днем. Ще понад 110 тисяч українців не визначилися із вибором.

Читайте також: Чи потрібен нам День української жінки. Оксана Кісь про пропозицію нових свят

«Це опитування стало наймасовішим серед усіх 11 голосувань, які були реалізовані в Дії. У ньому взяли участь понад 2,1 млн українців. Результати голосування врахують у Парламенті перед ухваленням законопроєкту про 8 березня», – зазначили у Міцифрі.

Додамо, що на час воєнного стану в Україні не застосовують норми статті 53 (тривалість роботи напередодні святкових, неробочих і вихідних днів), частини першої статті 65, частин третьої – п’ятої статті 67 та статей 71-73 (святкові і неробочі дні) Кодексу законів про працю України. Так, вихідного 8 березня не буде.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про скасування Дня жінки і запровадження натомість Дня української жінки. Детальніше про те, що думають дослідники та історики щодо зміни переліку свят та як святкують 8 березня за кордоном, читайте в метаріалі Tvoemisto.tv за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!