Українці у травні відпочиватимуть шість днів

6611 1
У травні ми маємо одразу декілька свят. Цьогоріч на 1 травня 2016 року (неділя) припадає одразу два свята: День солідарності трудящих та Великдень. А також, традиційно, українці відзначають День перемоги 9 травня.
фото: ngzt.ru

фото: ngzt.ru

Відповідно до статті 67 КЗпП , якщо святковий або неробочий день збігається з суботою або неділею, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого. І хоча в травневу неділю одразу два свята, додатковий вихідний буде лише один - 3 травня. Відповідне роз’яснення з цього приводу надало Мінсоцполітики у своєму листі від 20.07.2015 р № 10846/0/14-15/13.

Отже у травні матимемо шість днів вихідних – 1, 2 (неділя, понеділок) та 3 (вівторок) травня, а також 7, 8 (субота, неділя) та понеділок – 9 травня.

Варто зауважити, що графіки вихідних днів розраховані для працівників з 5-денним робочим тижнем. А розпорядження про перенесення робочих днів завжди носить рекомендаційний характер. Згідно КЗпП остаточне рішення про перенесення вихідних та робочих днів на підприємстві приймає власник або уповноважений ним орган (керівник) підприємства шляхом видання наказу чи іншого розпорядчого документа.

Джерело: zib.com.ua.

Опублікувала Мар'яна Федина


Читайте також:
18 Березня, 2016 14:09
Mary Як може бути шість вихідних на місяць? :) Чи після 9 травня суботи і неділі відмінили?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!