Українці зможуть оформляти ID-картки та паспорти за кордоном

1696 0
Перший пілотний проєкт вже стартував у Варшаві.
фото: ukurier.gov.ua

фото: ukurier.gov.ua

Уряд ухвалив відповідну постанову, яка дозволяє оформляти ID-картки та закордонні паспорти в закордонних підрозділах ДМС. Перший пілотний проєкт вже стартував у Варшаві. Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

За словами першого заступника міністра МВС Євгена Єніна, у польській столиці з серпня відкриють центр Державного підприємства «Документ». А вже зараз наші співвітчизники у цій країні можуть подати заяви-анкети, звернувшись до мобільних комплексів – спеціально облаштованих мікроавтобусів. 

Читайте також: У «Дії» з’явився новий документ, що замінить втрачений через війну паспорт 

«Перші документи можна буде отримати вже на початку серпня. Термін їх виготовлення скоротиться вдвічі й складе до 20 днів», – запевнив посадовець. 

Нагадаємо, що з 23 травня в Україні можна отримати послугу одночасного оформлення ID-картки та закордонного паспорта. Для цього слід звертатися до підрозділу ДМС, центру обслуговування «Паспортний сервіс» або в ЦНАП. 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!