Українців тестуватимуть на коронавірус перед плановим лікуванням та операціями

3417 0
Ці тести мають бути безкоштовними.
Фото: УП

Фото: УП

МОЗ видало наказ, за яким всіх пацієнтів перед плановим лікуванням та операціями мають тестувати на коронавірус. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов підписав його 12 березня.

Зазначається, що це має бути лабораторний тест. Відбирати зразки на аналіз має лікар, який видає направлення на госпіталізацію або безпосередньо в закладі охорони здоров’я, або через направлення мобільної бригади за місцем перебування пацієнта.

Якщо пацієнт звертається за меддопомогою без направлення лікаря, аналізи на коронавірус має організувати заклад охорони здоров’я, до якого звертається пацієнт. Госпіталізувати для лікування його можуть лише якщо тест на коронавірус буде негативним.

Нагадаємо, раніше Максим Степанов заявляв, що тести на Covid-19 перед плановим лікуванням та операціями будуть безкоштовними.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!