Українцям пояснили, доки цьогоріч триватиме опалювальний сезон

4397 0
Опалювальний сезон в Україні, зважаючи на температурні умови, триватиме 160-180 днів.

Про це повідомив заступник директора «Укргідрометцентру» Анатолій Прокопенко на селекторній нараді у четвер, 13 жовтня. «Тривалість опалювального періоду за температурними показниками буде близькою до середньої річної та коливатиметься від 160 днів на півдні України до 180 днів на півночі та заході», – заявив він.

За словами заступника директора «Укргідрометцентр», загалом зима 2015-2016 року характеризується як відносно тепла. На сьогодні у підземних сховищах знаходиться 14,75 млрд кубометрів газу, додав посадовець.

Як повідомлялося раніше, тимчасово виконуючий обов’язки директора НЕК «Укренерго» Всеволод Ковальчук припустив можливість обмеження подачі електрики в зимовий період. За його словами, у разі нестачі вугілля доведеться запускати газомазутні блоки на Запорізькій та Трипільської ТЕС і споживати більше природного газу для виробництва електроенергії на ТЕЦ. Одначе, міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що під час опалювального сезону в Україні проблем не виникне.

Читайте також: Львів'ян запрошують скористатися програмою допомоги для утеплення житла

Нагадаємо, у Львові центральне опалення увімкнули 11 жовтня.

За матеріалами Економічної правди.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!