Українцям стане легше отримати візу до Ісландії

2617 0
Парламент Ісландії ратифікував угоду з Україною про спрощення оформлення віз. Про це повідомив посол України у Фінляндії та Ісландії (за сумісництвом) Андрій Олефіров у своєму твіттері
фото: trippingoverbooks.com, mirstran.com, exclusive-europa, norse

фото: trippingoverbooks.com, mirstran.com, exclusive-europa, norse

Україна затвердила угоду у вересні 2014-го. Після рішення Рейк’явіку положення угоди набудуть чинності до кінця року.

Документ визначає категорії громадян, які отримуватимуть 5-річні багаторазові візи. У їх числі – батьки та діти громадян України, які мають дозвіл на перебування в Ісландії, бізнесмени, журналісти, офіційні особи центральних та місцевих органів влади, постійні члени офіційних делегацій.

Читайте також: Куди українці можуть їхати без віз? Перелік країн

Однорічні багаторазові візи видаватимуть діячам науки, культури, спортсменам, професійним перевізникам, учасникам програм обміну між спорідненими містами. Крім того, безоплатно візи оформлятимуть сім’ям громадян України, які мають дозвіл на перебування в Ісландії, учням, студентам, громадянам, які подорожують з гуманітарною метою, інвалідам та супроводжуючим особам, спортсменам та журналістам.

Джерело: inspired.com.ua.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!