Українцям заборонили відмовлятися від ID-карток з релігійних переконань

3481 0
Рішення Верховного Суду обов'язкове до виконання у всіх аналогічних судових справах.
фото: ukurier.gov.ua

фото: ukurier.gov.ua

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду заборонив громадянам відмовлятися від отримання карт посвідчення особи (ID-карток) з релігійних переконань, інформують «Українські новини».

Колегія суддів Касаційного адмінсуду відмовила у задоволенні позову жительки міста Коростень Житомирської області, яка вимагала, щоби їй виготовили паспорт у формі книжечки. Як вказано у повідомленні, суд розглянув цю справу як зразкову, відтак рішення Верховного Суду є обов'язковим до виконання у всіх аналогічних судових суперечках.

Читайте також: Як львів’янам отримати ID-паспорт. Інструкція

Позов до суду 30 листопада 2017 року подала жителька Коростеня Житомирської області Наталія Дігтяр. У позові громадянка просила зобов'язати Державну міграційну службу оформити їй не ID-картку, а документ у формі паспортної книжечки. Звернення обгрунтовано тим, що позивачка через свої релігійні вірування і переконання заперечує, щоб паспорт громадянина України їй виготовляли в формі картки з безконтактним електронним носієм, що містить її персональні дані. Позивачка стверджує, що паспорт громадянина України можна виготовити як в формі ID-картки, так і в формі книжечки. Тому, на її думку, виготовлення паспорта в формі безконтактної картки є правом, а не обов'язком громадянина, і Міграційна служба не має права зобов'язувати громадян отримувати виключно ID-картки.

Нагадаємо, 21 березня Кабінет Міністрів України заборонив оформляти паспорти громадян України у формі книжечки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!