Укрзалізниця підвищить ціни на квитки майже на чверть

2669 0
Відповідний наказ перебуває на реєстрації у Мін’юсті. Документ передбачає двоетапне зростання тарифів – щоразу на 12%.
Фото: lvivnews.info

Фото: lvivnews.info

«Укрзалізниця» невдовзі підвищить ціни на квитки майже на всі потяги. Відповідний наказ перебуває на реєстрації у Мін’юсті. Документ передбачає двоетапне зростання тарифів – щоразу на 12%, повідомляє УНН.

«Проектом наказу передбачено запровадити індексацію тарифів на перевезення пасажирів у два етапи по 12%. Тарифи будуть проіндексовані у всіх категоріях поїздів та вагонів (крім вагонів 1-го класу поїздів Інтерсіті+), що курсують територією України», — йдеться у відповіді «Укрзалізниці» на інформаційний запит УНН.

Також буде проіндексовано рівень тарифів на перевезення багажу та вантажобагажу на 100%, тобто тарифи зростуть удвічі.

Читайте також: Укрзалізниця призначила на Трійцю додаткові поїзди через Львів. Перелік, розклад

В «Укрзалізниці» зауважили, що рівень тарифів на перевезення багажу та вантажобагажу на внутрішньому сполученні не змінювався з грудня 2003 року. Ціни на квитки для подорожей пасажирів у вагонах 2-го класу швидкісних поїздів Інтерсіті+ та вагонах 1-го та 2-го класу швидкісних поїздів Інтерсіті не змінювався з моменту заснування швидкісного руху, тобто від 2012 року. Вартість проїзду у вагонах СВ (по Україні) не змінювалась з 2009 року, а у всіх типах вагонів (крім СВ та Інтерсіті+) – з жовтня 2014 року.

Зазначається, що згодом зміниться й вартість квитків на електрички. У компанії зазначили, що тарифи на приміські перевезення встановлюють за узгодженням із місцевими владами.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!