«Укрзалізниця» звинуватила братів Дубневичів у мільйонних збитках під час закупівель

2370 0
Матеріали про махінації з закупівлями передали до СБУ.
Фото: informator.news

Фото: informator.news

АТ «Укрзалізниця» зібрала та передала правоохоронцям матеріали про мільйонні збитки при купівлі та постачанні анкерів (металевих зв’язок, якими скріплюють частини машини). Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав голова правління компанії-перевізника Євген Кравцов.

Читайте також: НАБУ підозрює Дубневичів у поданні неправдивих даних у своїх деклараціях

«Дві компанії зі схожими назвами впродовж 2018 – 2019 років постачали нам закладні анкери АЗ-2 під виглядом продукції вітчизняного виробника. Як показала перевірка, анкери завозили з Білорусі. Імпортував цю продукцію вітчизняний виробник через фірму-прокладку. Цікаво, що завозили анкери під виглядом заготовки, що дозволило суттєво занизити імпортне мито. Орієнтовна собівартість однієї одиниці такої "деталі" становила близько 50 грн, а Укрзалізниці її вже продавали як товар за 94 грн», – пояснив Євген Кравцов.

За його словами, лише за сім місяців 2019 року завищення вартості могло становити більше 60 млн грн. Місяць тому «Укрзалізниця» призупинила рознарядки на постачання анкерів АЗ-2 за укладеними договорами. Тож матеріали про махінації передали до СБУ.

Яким чином брати Дубневичі пов’язані з фірмою, яка постачала «Укрзалізниці» деталі, Євген Кравцов не уточнює, водночас у пресслужбі перевізника повідомили, що всі задіяні в цій схемі підприємства, згідно з повідомленнями в ЗМІ, пов’язані з двома братами, які протягом багатьох років заробляли надприбутки на залізничній галузі.

Читайте також: У Львові дозволили реставрацію будинків Дубневичів

Додамо, що раніше «Укрзалізниця» відмовилась від використання рейкових скріплень КПП-5, для яких потрібні анкери АЗ-2. Зазначимо, що Ярослав Дубневич є чинним нардепом, який балотувався від 120 округу на Львівщині, а Богдан Дубневич на 118-му окрузі Львова програв кандидатці від «Голосу» Галині Васильченко. Фірми братів-підприємців неодноразово підозрювали у розкраданні коштів, зокрема при закупівлі газу для двох ТЕЦ на Львівщині, що належать Дубневичам. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!