Львівський університет отримає кредит від США на розбудову студмістечка

4868 0
В Українському католицькому університеті сподіваються отримати перший транш ще цього року.
Візуалізація надана ЛМР

Візуалізація надана ЛМР

Український католицький університет отримає 6,2 млн доларів кредиту від американської урядової організації з розвитку OPIC (Overseas Private Investment Corporation) для розбудови студмістечка, зокрема для будівництва нового гуртожитку на вул. Стрийській. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомив Любомир Тарновський, який координує роботу команди, що відповідає за реалізацію Стратегії УКУ.

Читайте також: Львів спить, Шептицький працює. Репортаж з першої цілодобової бібліотеки

«Загальна сума проекту становить 12 млн доларів США. OPIC погодилась надати кредит на суму 6,2 млн доларів строком на 12 років. На цьому етапі розробляють кредитний договір, і ми сподіваємося отримати перший транш у 2018 році», — говорить Любомир Тарновський.

На сайті OPIC вказано, що шляхом розширення академічних і житлових будівель в університеті розраховують у найближчі роки збільшити кількість студентів на 50%. Крім цього, мають зрости й стипендії.

Нагадаємо, 1 червня виконком Львівської міської ради погодив містобудівні умови та обмеження для будівництва нового гуртожитку на території студмістечка УКУ. Колегіум розрахований на 300 студентів. Окрім житлових кімнат, там облаштують театр, студентський уряд та спортивний гурток. Проектування нового гуртожитку виконувала приватна компанія «АВР Девелопмент».

Довідка

Студмістечко УКУ у Львові обмежене Стрийським парком, вулицею Козельницькою та Стрийською. Нині на території розташований один п’ятиповерховий студентський колегіум, який відкрили 2012 року, навчальна адмінбудівля з трапезною, церква Святої Софії Премудрости Божої та Центр Шептицького, який відкрили торік.

У 2016 році УКУ оголосили конкурс на проектування другого корпусу студентського колегіуму. Будівництво входить у другу чергу розбудови студмістечка УКУ

Вікторія Ейсмунт

Источник: https://biz.censor.net.ua/n3075559

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!