УКУ збудує новий студентський колегіум у Львові. Візуалізація. Доповнено

12440 0
Це вже другий колегіум Українського католицького університету.
Візуалізація надана ЛМР

Візуалізація надана ЛМР

Український католицький університет планує звести у Львові новий студентський гуртожиток на вулиці Стрийській, що стане частиною студмістечка. Відповідні містобудівні умови та обмеження затвердили на засіданні виконавчого комітету Львівської міськради.

Читайте також: У Львові розбудовують студмістечко УКУ. Буде відкрита бібліотека та готель

Згідно з містобудівною документацією, територія будівництва охоплює майже 4 га і призначена для будівництва навчальних закладів. Зазначається, що максимальна висотність будинків становитиме не більше 20,5 метрів.

Місце розташування нового колегіуму позначене червоним

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv проректор УКУ з адміністрування і розвитку Мирослав Сеник, колегіум розрахований на 300 студентів, що на 50 місць більше, ніж перший корпус. 

«Окрім студентського помешкання, у корпусі базуватимуться гуртки, театр, студентський уряд та спортивна зона. Загальна площа охоплює 8 400 кв. м. Розпочати будівництво хотіли б вже цієї осені, втім все залежить від того, коли проектант завершить проект, відповідно до містобудівної документації», — розповів Мирослав Сеник.

За його словами, проектуванням нового гуртожитку для студентів УКУ займається приватна компанія «АВР Девелопмент». До початку будівництва в університеті сподіваються знайти всі необхідні кошти.

Читайте також: Львів спить, Шептицький працює. Репортаж з першої цілодобової бібліотеки

Нині у студмістечко УКУ, яке обмежене Стрийським парком, вулицею Козельницькою та Стрийською, розташований один п’ятиповерховий студентський колегіум, який відкрили 2012 року, навчальна адмінбудівля з трапезною, церква Святої Софії Премудрости Божої та Центр Шептицького, який відкрили торік.

Нагадаємо, у 2016 році УКУ оголосили конкурс на проектування другого корпусу студентського колегіуму. Будівництво входить у другу чергу розбудови студмістечка УКУ

Назар Притула

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!