Унаслідок ускладнень від коронавірусу помер професор «Львівської політехніки»

4999 0
Науковець перебував в лікарні та мав ускладнення від коронавірусу.
фото пресслужби ну лп

фото пресслужби ну лп

У Львові помер доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри автомобільних доріг та мостів Інституту будівництва та інженерних систем Національного університету «Львівська політехніка» Сергій Солодкий. Науковець перебував в лікарні та мав ускладнення від коронавірусу. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомили в пресслужбі вишу.

«Сергій Йосифович ділився знаннями, творив добро, любив життя у всіх його проявах, був енергійним, веселим, чуйним, вмів підтримати та допомогти у будь-яких ситуаціях. Його передчасна смерть – це непоправна втрата для всіх, хто знав, шанував і любив Сергія Йосифовича», – додають у повдіомленні пресслужби закладу вищої освіти.

Чин похорону та прощання із Сергієм Солодким відбудеться у вівторок, 30 березня 2021 року, в Церкві святих мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії УГКЦ з 10:00 за адресою: вул. Віри, Надії, Любові, 10 (бічна вул. Миколайчука).

Для довідки

Сергій Солодкий – відомий науковець в галузі дослідження механізму руйнування цементного бетону за критеріями механіки руйнування. Із його допомогою сформована лабораторна база для дослідження тріщиностійкості бетонів методами механіки руйнування.

У 2009 році захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук на тему «Наукові засади підвищення тріщиностійкості дорожнього цементного бетону». У 2010 році отримав наукове звання професор.

Автор 105 друкованих праць, монографії – «Тріщиностійкість бетону на модифікованих цементах», навчального посібника – «Математичне моделювання та оптимізація будівелних композитів».

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!