Уночі Львів патрулює більш ніж тисяча людей

3160 0
У Львові облаштували 13 блокпостів, а по області – 8.
Фото: auto.24tv.ua

Фото: auto.24tv.ua

Уночі вулиці Львова патрулюють більш ніж тисяча працівників поліції. Залучають до патрулювання як піших працівників, так і автопатруль. Про це під час сьогоднішнього брифінгу зазначив капітан поліції Дмитро Міхалець.

Загалом по Львову облаштували 13 блокпостів і ще 8 – по області. Проте від сьогодні кількість блокпостів збільшать, аби було краще контролювати в‘їзд і виїзд містян.

Читайте також: Диверсанти можуть розкидати вибухівку під виглядом іграшок. Що робити, якщо знайшли підозрілий предмет

Натомість Дмитро Міхалець наголосив не встановлювати самовільних постів.

«Актив, який є на умовних блокпостах, краще залучити до патрулювання парків, критичної інфраструктури, аніж діяти самовільно», – каже він.

Тим мешканцям, які хочуть долучитися до патрулювання міста, варто звернутися в органи місцевого самоврядування чи тероборону та подати свою кандидатуру. Згодом адміністрація надаватиме списки поліції, яка й розприділятиме людей – для патрулювання вулиць чи критичних інфраструктурних об’єктів.

За словами Дмитра Міхалеця, зараз до поліції щодня надходить більше 10 200 повідомлень, хоч раніше було не більше півтора тисячі.

Вже затримали 95 підозрілих осіб, яких перевіряють. Загалом, з початку повномасштабного нападу Росії у Львові надійшло 317 повідомлень щодо міток. Ще 400 повідомлень стосуються дронів, які люди помічають уночі.

Нагадаємо, що у Львові та громаді – при в’їзді та виїзді – з 26 лютого почали встановлювати блокпости.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!