Уряд дозволив в’їзд іноземцям та відкрив пункти пропуску в аеропортах

3760 0
Це рішення пов’язане з тим, що з 15 червня в Україні відновлюють міжнародне авіасполучення.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Уряд дозволив відновити роботу пунктів пропуску в аеропортах, а також дозволив в’їзд іноземцям. Про це повідомили у Мінінфраструктури.

Читайте також: Які країни відкриють свої кордони цього літа. Перелік і дати

«Продовжуємо поступово відновлювати нашу авіацію. Сьогодні уряд своїм рішенням відкрив пункти пропуску в аеропортах України та дозволив в’їзд для іноземців, які не є громадянами країн зі значним поширенням Covid-19 і не перебували на території таких держав упродовж останніх 14 днів. Ці зміни дадуть змогу відновити роботу підприємств авіаційного транспорту і налагодити міжнародне повітряне сполучення», – розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Це рішення пов’язане з тим, що з 15 червня в Україні відновлюють міжнародне авіасполучення.

«Прерогатива у відкритті кордонів залишатиметься для країн з розвиненим туристичним напрямом і сприятливою епідеміологічною ситуацією», – додам міністр.

Водночас із 15 червня українців готові приймати без обмежень США та Албанія, Туреччина (тестування по прибутті), Велика Британія з 14-денним карантином, а з 27 червня – Туніс із тестуванням по прибуттю.

Після покращення епідситуації в Україні, свої кордони готові відкрити Кіпр, Чорногорія, а з 1 липня – Греція і Грузія.

Читайте також: Із 1 липня ЄС почне відкривати кордони для іноземців

Додамо. що Україні закрила кордони для іноземців із 16 березня, а всі міжнародні авіарейси скасували з 24 березня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!