Уряд продовжив загальнонаціональний карантин до 11 травня

8469 0
Тоді обіцяють відкрити парки, сквери та непродовольчих магазинів.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Карантин в Україні продовжили до 11 травня. Відповідне рішення сьогодні, 22 квітня, ухвалив Кабінет міністрів.

Читайте також: Кому можна виходити на вулицю та чи будуть штрафи? Нові правила життя у Львові

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, з цього дня почнуть поетапно виходити з карантину, зокрема відкриють парки, сквери та непродовольчі магазини. 

«За розрахунками НАН України, пік захворюваності на Covid-19 очікують на 3-8 травня», – сказав Денис Шмигаль.

Він додав, що завершенню карантину мають передувати кілька чинників, зокрема: кількість хворих упродовж 10 днів не має перевищувати 5%, лікарні мають бути заповнені не більше, ніж на 50% (нині на 10%), 

Крім цього, уряд обіцяє до 11 травня збільшити кількість тестувань на коронавірус, ввести електронний контроль самоізоляції замість обов’язкової обсервації та покращити обладнання для медиків.

Денис Шмигаль нагадав, що карантин удасться завершити в травні лише за умови, якщо українці й надалі будуть носити маски, тримати дистанцію та користуватися дезінфекторами.

Читайте також: Лише у масці і з документами. У Львові змінили правила карантину

Нагадаємо, що карантин в Україні продовжують уже втретє. Спочатку його оголосили з 12 березня по 3 квітня, втім через ріст кількості хворих карантин продовжили до 24 квітня, посиливши обмеження.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!