Уряд запустив законопроєкт про скасування трудових книжок. Що зміниться

9140 0
Інформація про трудовий стаж усіх громадян від 2000 року міститься в електронних реєстрах держави.
фото: visnuk.com.ua

фото: visnuk.com.ua

Учора, 9 жовтня, уряд запустив законопроєкт і акти, які скасовують обов'язкову наявність трудових книжок. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомив міністр КМУ Дмитро Дубілет.

За його словами, інформація про трудовий стаж усіх громадян від 2000 року міститься в електронних реєстрах держави. Натомість ті, хто мають стаж до 2000 року, зможуть самостійно або через роботодавця занести дані до електронного реєстру. Тоді зберігати трудову книжку, як носій інформації, не буде потреби. Станом на зараз таку інформацію вже використовують під час розрахунку пенсій чи інших соціальних виплат.

Читайте також: НБУ планує спростити отримання банківських послух власникам ID-карток

Електронний документ з інформацією про стаж роботи українці зможуть знайти і отримати в Інтернеті. Для цього потрібно скористатися електронним цифровим підписом. Роботодавці матимуть змогу переконатися у тому, що поданий документ є справжнім, за допомогою QR-коду, який буде автоматично накладатися на документи.

За словами Дмитра Дубілета, в Уряді сподіваються, що прийняти закони можна буде найближчим часом і запустити все технічно вже в цьому році. Якщо хтось все ж захоче «колекціонувати» інформацію про свій стаж в трудових книжках, влада не буде забороняти.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!