Усередині невеликих житлових кварталів заборонили проектувати відкриті парковки

2346 0
Стоянки для машин мають розташовувати збоку вулиці чи проїзду або у підземних чи наземних паркінгах.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Усередині невеликих житлових кварталів заборонили проектувати відкриті парковки для авто. Відповідні зміни до оновлених Державних будівельних норм «Планування і забудова територій» набрали чинності 1 вересня, пише на своїй сторінці у Facebook заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Читайте також: В історичному ареалі міста дозволили будувати лише підземні паркінги

«Парковки не тільки загороджують місця для прогулянок та відпочинку жителів, але й несуть у собі небезпеку – у випадку надзвичайної ситуації такі парковки можуть заважати проїзду швидкої допомоги чи пожежної машини. Особливо це стосується невеликих житлових кварталів з периметральною забудовою. Тобто, коли житлові і громадські будівлі розміщуються суцільно вздовж вулиць і проїздів, створюючи закритий квартал», – пише Лев Парцхаладзе.

Оновлені норми стосуються лише кварталів із забудовою по периметру до 3 га. Стоянки для машин мають розташовувати збоку вулиці чи проїзду або у підземних чи наземних паркінгах.

Читайте також: На в’їздах у міста пропонують будувати перехоплювальні паркінги

Також в цих нормах зазначено, що при проектуванні усіх житлових будинків вище 9 поверхів або громадських вище 5-ти - обов‘язково повинні бути передбачені проїзди для спецтехніки з усіх боків.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!