Усім львів'янам із ГРЗ робитимуть ПЛР-тест на коронавірус

5896 0
Мешканців Львова із ГРЗ та пневмонією тестуватимуть на коронавірусну інфекцію.
фото: gazeta-misto.te.ua

фото: gazeta-misto.te.ua

Усім пацієнтам у Львові із гострим респіраторним захворюванням або пневмонією робитимуть ПЛР-тести для діагностики коронавірусу. Таке рішення ухвалила міська комісія з питань ТЕБ і НС.

Читайте також: Перевір себе. Як відрізнити грип, ГРВІ і коронавірусну інфекцію

«Ми зобов’язали управління охорони здоров’я Львівської міської ради забезпечити проведення ПЛР-тестування усім пацієнтам, які поступають до наших лікарень з діагнозом ГРЗ або пневмонія. А також обов’язково відбирати матеріал і скеровувати його до лабораторного центру у хворих з такими ж діагнозами, які перебувають на амбулаторному лікуванні вдома», — розповіла заступниця міського голови Львова Галина Слічна.

Місто скерує до обласного лабораторного центру МОЗ листа, щоби той щоденно до 09.00 год ранку надавав міськраді результати проведених ПЛР-тестів.

Читайте також: У Львові за добу проводять 60 ПЛР-тестів на коронавірус, а потрібно удесятеро більше

Міські лікарні також мають скеровувати інформацію щодо кількості людей, які поступають із захворюванням ГРЗ і пневмонією.

До слова, серед мешканців Львова станом на 6 квітня зафіксовано 19 випадків захворювання на COVID-19.

У Львові 4 квітня помер 69-річний пацієнт, у якого було зафіксовано коронавірусну інфекцію. Він захворів 20 березня, 26-го березня його госпіталізували в Центр легеневого здоров`я. У чоловіка була важка пневмонія, його підключили до апарату штучної вентиляції легень. У пацієнта були супутні хвороби, зокрема, цукровий діабет, серцево-судинні захворювання. Позитивний тест, який підтвердив у нього коронавірус, отримали уже після його смерті, 5 квітня зранку.

Донька померлого зараз лікується із підозрою на коронавірус в обласній інфекційній лікарні.

Читайте також: У семи пацієнтів із підозрою на COVID-19 у Львові – важкий стан. Двоє підключені до апарату ШВЛ

Нагадаємо, у Львові тестують швидкими тестами водіїв громадського транспорту, соціальних працівників, медиків.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!