У частині львівських трамваїв запрацювала система безконтактної оплати проїзду

4366 0
Наразі встановлено 10 терміналів для безконтактної оплати проїзду у трамваях, які курсують маршрутами №№ 1, 8 та 9.
фото: Назар Притула

фото: Назар Притула

У Львові впровадили технологію безконтактної оплати Mastercard у міських трамваях. Відтепер у трамвайних вагонах № 8, 9, 1 можна оплатити проїзд за допомогою терміналів, які приймають оплату через банківську карту та смартфон.

Щоб оплатити проїзд, пасажир повинен піднести картку до термінала-валідатора та дочекатись світлового і звукового сигналу. Після підтвердження оплати валідатор видає квиток. У терміналі можна обрати тип квитка – звичайний чи пільговий. Вартість проїзду залишиться незмінною та не потребуватиме додаткових комісій.

Наразі 10 таких терміналів встановлено в нових трамваях «Електрон», що курсують маршрутами № 8, 9 та 1. До кінця місяця встановлять ще 10 терміналів – по два на трамвай. Згодом кілька терміналів встановлять в трамваях на маршруті №2.

Читайте також: У львівських трамваях з'явився безкоштовний Wi-Fi

«Для нашого підприємства це дуже позитивна новина, адже ми йдемо до того, щоб якомога більше людей спонукати до оплати проїзду в електронній формі. Для нас є важливим запровадження електронного квитка. Ми вийшла на фінішну пряму, залишилось два етапи, і у 2019 році ми запровадимо автоматичну систему оплати за проїзд (АСОП), яка дозволить мешканцям комфортніше відчувати себе під час проїзду громадським транспортом», – наголосив директор ЛКП «Львівелектротранс» Олег Береза.

Очільник «Львівелектротрансу» зазначив, що ця система безконтактної оплати не є повноцінним відповідником е-квитка, який планують впровадити у Львові до кінця наступного року, а тому, коли впроваджуватимуть АСОП, будуть додатково вирішувати питання щодо доцільності збереження уже існуючих систем безготівкової оплати. Наразі валідатори працюватимуть поряд з іншими способами оплати проїзду у міському електротранспорті.

Читайте також: Сміливе рішення. Як швидкісний трамвай міг би розвантажити Львів

В «Ощадбанку», який є партнером проекту, повідомили, що вартість одного валідатора становить 30 тис. грн. Він зможе приймати оплату від картки будь-якого банку, який підтримує різні платіжні системи, в тому числі Visa та MasterCard. Також оплату можна провести за допомогою смартфонів з підтримкою NFC.

Нагадаємо, що у кінця березня у львівських трамваях розпочали впроваджувати технологію оплати проїзду безготівковим методом за допомогою платіжних карт.

Назар Притула


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!