Топ-10 книг про Львів

13810 0
14 лютого – це не лише День закоханих, а й Міжнародний день дарування книжок. Його започаткувала американка, син якої запитав, чому немає особливого дня, коли дарують один одному книги. Tvoemisto.tv пропонує підбірку з 10 книг про Львів, які стануть чудовим подарунком для ваших рідних та близьких.

Георгій Маценко, «Славетні гості міста Львова»

Якщо хочете знати, які відомі люди  приїжджали до Львова та яке враження в них склалося, прочитайте цю книжку. В легкій, невимушеній манері автор описує, як Оноре де Бальзак у місті пив вино та грав в карти, що говорив про місцевих дівчат Казанова та з якою метою у серце Галичини приїздив Петро I.

Юрій Винничук, «Танґо смерті»

Письменник, який любить писати про Львів, цього разу описує місто у двох періодах – довоєнному та у наш час. Сюжетні лінії героїв двох історичних етапів тісно переплітаються один з одним,змушуючи читача буди постійно насторожі.

Андрій Курков, «Львівська гастроль Джимі Хендрікса»

 У  цьому романі над сухопутним Львовом літають чайки, і в місті часом пахне морем. Колишні хіпі в компанії з екс-капітаном КДБ збираються на Личаківському цвинтарі біля могили... американського рок-співака і гітариста Джимі Хендрікса.

Галина Вдовиченко, «Бора»

Авторка описує історію скромної дівчини Христини, яка неочікувано для себе отримала в подарунок маєток у Львові і намагається зрозуміти,за що і чому, паралельно забираючи до себе подругу, дівчину-підлітка та безпритульних тваринок.

Андрій Кокотюха, «Адвокат із Личаківської»

Ювілейна п’ятдесята книга письменника і журналіста Андрія Кокотюхи - детективна історія про киянина,який вирвався із в’язниці і тікає від царської влади до Львова. Події у книзі розгортаються на початку ХХ століття.

Роман Іваничук, «Манускрипт з вулиці Руської»

Справжній шедевр про середньовічний Львів. Доки існуватиме Львів і притягуватиме до себе людей незбагненною магією, доти кожне нове покоління буде читати цей самобутній роман, щоб глибше відчути таїну славного міста.

Ілько Лемко, «Львів.Місто кохання»

За словами автора, роман створений із справжніх історій кохання, які письменник відшуковував у численних хроніках та документах Львова. «Львів має такі історії кохання, які не має жодне місто світу» - впевнений Ілько Лемко.

Любко Дереш, «Архе»

Аутентична українська мова, галюцинації, містика,конспірація – все це у третій  книзі письменника. Те, що спершу виглядає легковажною історією, виявляється заплутаним філософським одкровенням.

Андрій Козицький, Степан Білостоцький, «Кримінальний світ старого Львова»

Наскільки багато ви знаєте про катівське ремесло у Львові? Хто такі ціпаки та що вони робили у місті Лева? Чи про львівський будинок розпусти та які дівчата там працювали? Це та багато інших цікавинок кримінального світу Львова XIV – XIX століття є у книзі, яка написана викладачами Львівського університету.

Мечислав Опалек "На щербатім львівськім бруці"
Автор книги – з українсько-польської сім’ї, здобув визнання книгами з історії культури та побуту Старого Львова. У цій книзі ви знайдете любовні історії , галасливі ярмарки, забави і фестони,що відбувалися ще у Старому Місті.
ТЕГИ: книжки

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!