Київ

В Києві відновили скляний купол Будинку вчителя

624 0
Реставрація самого Будинку вчителя ще продовжуватиметься

Скляний купол Будинку вчителя у Києві повністю відновили після того, як він постраждав внаслідок російської атаки. Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

Купол відновили за фінансової (грантової) підтримки Посольського фонду США зі збереження культурної спадщини в Україні, Світового Фонду Пам’яток та Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні.

Реставрація самого Будинку вчителя ще продовжуватиметься.

Нагадаємо, 10 жовтня 2022 року вибухова хвиля від ракетного обстрілу зруйнувала скляний купол будівлі, а також вибила двері та вікна.

Будинок на вулиці Володимирській, 57 почали будувати в 1910 році, в якому згодом розмістився Педагогічний музей.

Потім споруду використовувала Українська Центральна Рада. 20 листопада 1917 року тут проголосили УНР та прийняли IV Універсал про незалежність в січні 1918 р.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!