В МОЗ опублікували вимоги до роботи дитсадків і громадського транспорту

5032 0
Ці вимоги виставили на громадське обговорення.
Фото: Гал-інфо

Фото: Гал-інфо

Міністерство охорони здоров’я опублікувало розпорядження головного санітарного лікаря Віктора Ляшка про громадське обговорення ІІ і ІІІ етапів виходу з карантину.

Ці етапи стосуватимуться протиепідемічних заходів під час  проведення ЗНО, єдиного вступного іспиту (ЄВІ) та єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ), а також роботи закладів дошкільної освіти.

Окрім того, розробили загальні рекомендації щодо перевезення пасажирів громадським міським, приміським та міжміським автомобільним транспортом.

Вимоги до проведення ЗНО

Проведення ЗНО мають організувати таким чином, аби групи учнів не перетиналися між собою, абітурієнти пройшли обов’язковий температурний скринінг, тих, у кого температура буде 37,2 чи матиме ознаки ГРВІ, до ЗНО не допускатимуть. Аудиторії та санкабінети мають бути обладнані антисептиками та милом.

Вимоги до роботи дитсадків

Перед зміною дітям і вихователям мають вимірювати температуру кожні чотири години. Батьки можуть віддавати та забирати дитину за межами дитсадка у засобах індивідуального захисту. На вході діти мають користатися антисептиками та регулярно мити руки. Вихователі в ігровій формі та власним прикладом мають вчити дітей правилам гігієни.

На період карантину в дитсадку забороняють користуватися багаторазовими рушниками, м’якими іграшками, килимами з довгим ворсом, перебувати у взутті в приміщенні дитсадка та проводити свята.

Натомість більшість часу діти мають проводити на свіжому повітрі, обмежити ігри і заняття, що передбачають безпосередній контакт між дітьми, а також сенсорні ігри. Харчування має бути адаптивним, тобто мінімізувати кількість дітей, що харчуються одночасно.

Адміністрація садочка має робити дезінфекцію приміщення кожні дві години, а також тимчасово відсторонити від роботи працівників, старших за 60 років. Також працівники повинні регулярно мити руки і самоізолюватись, якщо матимуть ознаки ГРВІ.

Вимоги до роботи громадського транспорту

Водіям автобусів мають вимірювати температуру перед початком робочої зміни. Працівників із температурою вище 37,2 і ознаками ГРВІ на роботу не допускатимуть. Водії та кондуктори під час роботи мають бути в маках чи респіраторах, а також не допускати в салон пасажирів без масок. У межах міста можна перевозити не більше пасажирів, ніж місць у, передбачених техпаспортом, а у межах області – не більше 50% від сидячих місць. На автостанціях мають облаштувати місця для антисептиків, а також провітрювати її кожні дві години. Роботу залів очікування поки що не відновлюватимуть.

Зауваження та пропозиції можна надсилати до 18:00 19 травня 2020 року на [email protected].


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!