В Україні реєстрація підприємців здійснюватиметься онлайн

2668 0
Портал державних послуг iGov запустив дві нові послуги – реєстрація суб’єкта підприємницької діяльності (СПД) і реєстрація юридичної особи. Про це повідомив керівник IT-напрямку «ПриватБанку», один зі співзасновників сервісу iGov Дмитро Дубілет.
фото: studway.com.ua

фото: studway.com.ua

Послуга є безкоштовною. Дле реєстрації достатньо зайти через BankID банку, яким користується особа, заповнити форму і підписати заявку електронно-цифровим підписом.

За словами Дмитра Дубілета, через 1-2 дні, на електронну пошту прийде повідомлення про те, що компанія внесена до Єдиного державного реєстру. Також, компанія автоматично буде поставлена на облік у фіскальну службу та у Пенсійний фонд. Для реєстрації не потрібно ходити у жодні органи влади, уся процедура здійснюється через інтернет.

Послуга працює з електронно-цифровими підписами усіх центрів України, а також з усіма браузерами та операційними системами.

Проект вдалось запустити завдяки дерегуляції частини функції Мінюсту.

Міністр юстиції Павло Петренко розповів сьогодні також про те, що протягом найближчих тижнів можуть бути запущені електронні послуги, пов’язані зі зміною директора юрособи і зі зміною діяльності.

Реєстрація здійснюється за наступними посиланнями: реєстрація суб’єкта підприємницької діяльності та реєстрація юридичної особи

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!