В Україні для учнів і вчителів розробили курс із безпеки в інтернеті

2156 0
Над ним спільно працювали МОН та компанія Google.
Фото: akcent.org.ua

Фото: akcent.org.ua

Компанія Google та Міністерство освіти і науки України розробила курс із мережевого етикету та безпеки, щоб навчити усіх охочих безпечно та комфортно працювати в інтернеті. Про це повідомляє прес-служба МОН.

Читайте також: Як уберегти свою Facebook-сторінку від інтернет-шахраїв. 8 правил безпеки

У Міністерстві рекомендують курс учням та вчителям. Знайти навчальні матеріали можна за посиланням.

«Сучасні діти стикаються з низкою викликів, яких не було в нашому дитинстві. Школа мусить адекватно на ці виклики реагувати. Розвиток цифрової компетентності в дітей, вміння грамотно використовувати сучасні технології – важлива частина того, чому мусить вчити школа в 21 столітті», – зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Читайте також: У Львівській політехніці відкрили ІТ-лабораторію «Інтернет речей»

Курс складається з 5 аудіовізуальних модулів, що містять текстові матеріали, відео та короткі тести. Це «Навчання правил безпеки й конфіденційності в Інтернеті», «Безпека користування мобільними пристроями», «Правила безпечного пошуку інформації», «Самозахист від фішингу та шахрайства», «Турбота про свою репутацію в мережі».

Після проходження курсу користувач може завантажити пакет навчальних ресурсів із мережевого етикету й безпеки, який допоможе зацікавити учнів і наочно пояснити матеріал. А після успішного складання всіх тестів він отримує значок просвітянина з питань мережевого етикету й безпеки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!