В Україні пропонують облаштовувати скошені пішохідні переходи

2034 0
Це покращить видимість на переході та увагу самого пішохода.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Мінрегіон пропонує проектувати пішохідні переходи з «косою зеброю». Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Читайте також: Переходи на вулицях із бруківкою пропонують замощувати альтернативними матеріалами

За його словами, у Європі більшість пішохідних переходів – наземні, однак аварій там значно менше завдяки правильному проектуванню вулиць.

Скошені переходи пропонують облаштовувати на перехрестях. Це покращить видимість на переході та увагу самого пішохода.

«Більшість ДТП в Україні за участю пішоходів відбувається саме на перехрестях. За статистикою МВС у 2018 році на українських дорогах загинуло близько 3 тисяч людей, близько 30 тисяч – травмувались. Найрозповсюдженіші причини аварій – порушення правил проїзду перехресть, недотримання безпечної дистанції, порушення правил маневрування, перевищення дозволеної швидкості та водіння напідпитку», – каже Лев Парцхаладзе.

Читайте також: На нерегульованих переходах будуватимуть острівці безпеки

Практику навскісних пішохідних переходів застосовують у Бельгії, Німеччині, Франції, Нідерландах та інших країнах. У Мінрегіоні кажуть, що за підрахунками експертів, завдяки їх скошеним переходам ризик аварій зменшується до 10%. Наразі зміни до ДБН розробляють у ДП «ДерждорНДІ»

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!