В Україні дозволили будувати дитячі майданчики на дахах невисоких будівель

3023 0
Висота споруд не має перевищувати 15 м або три поверхи.
Ілюстративне фото: lenta.kharkiv.ua

Ілюстративне фото: lenta.kharkiv.ua

Мінрегіон дозволив будувати на дахах невисоких будинків дитячі майданчки. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Читайте також: Школи та садочки в Україні проектуватимуть із повноцінними умовами для інклюзії

Це стосується виключно дахів напівпідземних і наземних будівель до 15 м або до 3 поверху. За словами Лева Парцхаладзе, майданчики на дахах вже використовують у Німеччині, Данії, Фінляндії та США.

«В Україні донедавна, аби спроектувати дитмайданчик, наприклад, навіть на покрівлі підземного паркінгу, який майже не відрізняється за висотою від рівня землі, потрібно було отримувати відповідне відхилення від будівельних норм», – пише Лев Парцхаладзе.

Серед вимог до дитмайданчиків на дахах парапет або захисна огорожа висотою 2 м, безбар'єрний простір, заборона на вентиляційні канали, антени, споруди мобільного зв'язку та обов’язковий блискавкозахист.

Читайте також: В історичному ареалі дозволили будувати лише підземні паркінги

Нагадаємо, в Україні пропонують дозволити будувати парковки на дахах торгових центрів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!