В Україні хочуть повернути обов’язковий техогляд для всіх автівок

2108 0
Відповідний законопроект оприлюднений Міністерством інфраструктури для обговорення.
Фото: epravda.com.ua

Фото: epravda.com.ua

Міністерство інфраструктури України пропонує з 2022 року відновити обов’язковий технічний огляд автомобілів. Про це повідомляє прес-служба міністерства. Відповідний законопроект опублікований на сайті відомства для обговорення.

Зазначається, що законопроект розроблено на виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії ї їхніми державами-членами.

Читайте також: Які автівки мають проходити техогляд і де це зробити у Львові

Документ пропонує відновити обов’язковий техогляд автівок з 2022 року і проводити перший технічний огляд особистих транспортних засобів через 4 роки після першої реєстрації з подальшим його проходженням кожні два роки.

Для таксі і комерційних автомобілів законопроект передбачає щорічне проведення техогляду, починаючи з моменту першої реєстрації.

Штрафи за несвоєчасний техогляд пропонується збільшити з 20 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (з 340 гривень до 1700 гривень).

Проведенням техогляду, передбачає документ, займатимуться приватні структури, ціни на послуги мають бути ринковими.

Читайте також: Перевірити свідоцтво про реєстрацію авто тепер можна онлайн

Перевізників пасажирів пропонується зобов'язати обладнати свої транспортні засоби тахографами – пристроями для реєстрації швидкості, режиму праці, відпочинку водіїв і членів екіпажу.

На міжнародних рейсах пристрої для обмеження швидкості повинні бути встановлені до 1 липня 2019 року, а на внутрішніх перевезеннях - до 1 січня 2020 року.

У документі також ідеться про запровадження чітких, спільних з країнами-учасницями ЄС правил щодо часу керування, перерв та періодів відпочинку водіїв автотранспортних засобів, що здійснюють національні і міжнародні автомобільні перевезення.

Розробником проекту закону є Директорат з безпеки на транспорті Мінінфраструктури. Обговорення триватиме протягом 30 календарних днів з моменту оприлюднення документу. Зауваження та пропозиції можна надсилати на адресу Директорату з безпеки на транспорті за адресою 01135, м. Київ, проспект Перемоги, 14; [email protected].

Нагадаємо, у 2011 році в Україні скасували обов’язковий техогляд для автівок, що не використовуються з комерційною метою. Проте він залишився для таксі, автобусів, вантажівок та деяких інших категорій автомобілів. З 1 травня змінився формат документу про техогляд.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!