В Україні пропонують розробити державну програму для внутрішньо переміщених осіб

1645 0
Львівщина офіційно вже розмістила близько 70 тисяч внутрішньо переміщених осіб.
Фото: ФБ Юрія Холода

Фото: ФБ Юрія Холода

Львівщина офіційно вже розмістила близько 70 тисяч внутрішньо переміщених осіб, серед яких жінки, діти, старенькі і чоловіки. Ще частина приїхали самостійно до рідних і знайомих. Щоб це не перетворилося у проблему, пропонують розробити державну програму для внутрішньо переселених осіб. Про це повідомив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

«Як би мені не було боляче це казати, але війна не закінчиться через день-два. Вона на довше. Тому нам треба вже думати не просто про тимчасове розселення, а терміново розробити державну програму для внутрішньо переселених осіб», – каже він.

Читайте також: Про що слід пам'ятати, коли плануєте переїзд під час війни. Поради психологині

За його словами, це має бути в комплексі соціальна підтримка, медичні послуги, освіта для дітей, будівництво нового житла, інвестиції в підтримку економіки та створення нових робочих місць у більш західних областях країни. І програму потрібно розробляти вже.

«Щоб завершити цю війну, нам потрібно зберегти економіку. І навіть розвиватися в екстремальних умовах. Львів – це вже не про туризм. Львівщина і весь Захід України мусять твердо впертися в українську землю, щоб стати монолітною титановою опорою для нашого війська. І справжнім другим домом для всіх українців», – каже Холод.

Читайте також: Що потрібно українцям, які втікають від російської агресії до Польщі. Інструкція

Нагадаємо, що Рада Євросоюзу ухвалила рішення, що тимчасовий захист осіб, які втікають з України внаслідок війни, надається терміном на один рік.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!