В Україні мають намір скасувати вихідні 8-го березня та 9-го травня

8630 0
В Україні можуть скасувати святкування 9-го травня та 8-го березня.
фото: lvivexpres.com

фото: lvivexpres.com

В Україні можуть скасувати святкування 9-го травня та 8-го березня. Найближчим часом проект закону «Про державні свята в Україні» виставлять на громадське обговорення. Про це в інтерв'ю «Апострофу» розповів директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.  

Він зазначив, що у нас календар наповнений новими українськими національними святами, проте старі радянські свята все одно залишаються. «Я думаю, що нам не варто говорити про таке державне свято, як 1 травня. Також поступово й точно треба переводити акцент з 9 травня на 8 травня. Також я переконаний, що не варто робити державним і святковим днем 8 березня. На державному рівні повинні відзначатися, напевно, тільки ті свята, які відзначають події, які були переломними, надзвичайно важливими для України як держави – День Незалежності, День Конституції... а не якісь свята, які дісталися нам у спадок від радянського минулого», – наголосив В'ятрович.

Читайте також: Вшануймо працею

Володимир В'ятрович додав, що Україна спокійно позбулася 23-го лютого, це свято вже майже зникло, і показником того є бізнес та комерція, які теж переорієнтувалися. «Тобто 14 жовтня абсолютно поступово витісняє те, що стосувалося 23 лютого. З часом 14 жовтня повністю приживеться і буде саме тим днем, в який ми будемо згадувати захисників України, захисників у широкому сенсі», – підсумував директор Українського інституту національної пам'яті.

Зазначимо, що наразі Кабмін рекомендував зробити 8 березня, 1 травня та 9 травня державними вихідними у 2017-му році.

Нагадаємо, 3-го листопада 2016-го року, група депутатів підписала законопроект про запровадження 25-го грудня, на католицьке Різдво, офіційного вихідного дня


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!