В Україні можлива сьома хвиля мобілізації: чи роздаватимуть повістки?

10616 0
Перебуваючи із робочим візитом у Харкові президент України Петро Порошенко анонсував нову хвилю мобілізації. Під час свого виступу він заявив про можливість проведення нової хвилі мобілізації.
фото: bug.org.ua, expres.ua, www.0352.ua

фото: bug.org.ua, expres.ua, www.0352.ua

«Жодна з сучасних армій світу під час реальної війни не комплектувалася контрактниками на всі 100 відсотків. Ми, безумовно, будемо збільшувати контрактну складову у формуванні українського війська, і, перш за все, мова йде про ті підрозділи, які будуть нести службу в зонах підвищеного ризику. Але в найближчій перспективі заклик і мобілізація буде збережено» - сказав президент.

«Поки потреби в указі про 7-му хвилю мобілізації немає. Як тільки з'явиться необхідність, буде спеціальне подання начальника Генштабу та міністра оборони, розглянемо його на Раді національної безпеки і оборони, і буде прийнято рішення», - сказав П. Порошенко на брифінгу на військовому полігоні під Чугуєвим Харківської області в суботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шоста хвиля мобілізації на Львівщині. 5 фактів

Президент ухилився від прямої відповіді на питання про ставлення до «вуличної мобілізації», пославшись на те, що 6-я хвиля мобілізація вже закінчилася.

 «17 серпня закінчилася 6-а хвиля мобілізації. Але наступна буде організована по-іншому. Потрібно переводити в електронний реєстр усіх, хто підлягає мобілізації» - сказав він.

Під час шостої хвилі мобілізації в ЗСУ закликали лише третина з тих, хто пройшов медкомісії. План по мобілізації бійців у ЗСУ був виконаний не більш, ніж на 50 відсотків, проте почасти це пов'язано з тим, що відбір був жорсткий.

Джерело: УкрМедіа.

 

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!