В Україні можна отримати ID-картку з електронним підписом

2238 0
Нова послуга – безкоштовна та дає чимало переваг у електронному сервісі, як державних органів, так і бізнесу.
Фото: articulosit.wordpress.com

Фото: articulosit.wordpress.com

Від 5 лютого цього року в Україні з’явилася можливість отримати кваліфікований електронний підпис (КЕП) на ID–карту. Про це повідомляють у Департаменті комунікації МВС України.

Міністерство внутрішніх справ та Державна міграційна служба презентували нову опцію - Кваліфікований електронний підпис на ID–карту. Нова послуга – безкоштовна та дає ряд переваг у електронному сервісі, як державних органів, так і бізнесу.

Читайте також: Нацбанк спростив умови кредитування для ФОПів

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков уточнив, що ID–карту видають на основі Єдиного державного реєстру та вона має надійний захист, містить біометричні й дані обміну між всіма реєстрами.

Додамо, що послуга доступна для громадян України, які досягли 18-річного віку. Термін дії сертифікатів ключів КЕП становитиме два роки. Наразі послугу можна отримати двома способами: одразу після отримання нової ID-картки у територіальному підрозділі ДМС за місцем реєстрації особи; записати на раніше видану ID-картку у будь-якому територіальному підрозділі ДМС, незалежно від місця реєстрації.

Для запису КЕП на чіп ID-картки знадобиться PIN-код (PIN 2), який особисто вказує власник ID-картки під час її отримання. У МВС кажуть, що оформлення КЕП та внесення його на чіп ID-картки не є обов’язковим і відбувається за бажанням. Однак, в разі небажання власника ID-картки отримати таку послугу, він не зможе скористатися усіма перевагами електронного цифрового підпису.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!