В Україні можуть ввести штрафи за сміття, не донесене до урни

3500 0
Штрафи за засмічення доріг та вулиць можуть збільшитися у понад 10 разів і становити від 340 до 1700 гривень.

Відповідний законопроект №6730 зареєстрований в парламенті 17-го липня за ініціативою 12 народних депутатів.
 
Він передбачає внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення. У запропонованій редакції змінені розміри штрафів за викидання сміття під час руху залізничного, річкового та автомобільного транспорту та засмічення прилеглих територій. Розмір штрафу пропонують змінити з максимальних 34 грн до 340-850 грн. 
 
Також кодекс пропонують доповнити новою статтею та ввести штраф за викидання сміття поза межі урн. Покарання за повторне порушення може сягати до 1700 грн. 
 
«Завданням законопроекту є створення дієвого механізму притягнення до відповідальності осіб, винних у порушенні чистоти в населених пунктах, а також підвищення розміру штрафів за забруднення населених пунктів», – йдеться у пояснювальній записці до документу. 
 
Законопроект передбачає, що штрафувати за скидання сміття зможе поліція. 
 
Зоя Красовська

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!