В Україні можуть здешевшати авіаквитки

3130 0
В Україні пропонують виключити з вартості авіаквитка тариф на наземне обслуговування в аеропортах.
фото: inquisitr.com

фото: inquisitr.com

Залежно від аеропорту ця складова може досягати від 10 до 15% в тарифі на повітряне перевезення. У Європі, за рахунок лібералізації ринку наземного обслуговування в аеропортах, ця послуга подешевшала на 10-20%, а кількість незалежних обслуговуючих компаній помітно зросла.

Подібні спроби робляться і в Україні. Нещодавно Державіаслужба винесла на громадське обговорення відповідний документ. Однак запропонований проект учасники ринку розкритикували, зазначивши, що він суперечить Директиві ЄС з цілої низки пунктів, а головне, не вирішує основну задачу – мінімізувати роль аеропорту в допуску на ринок наземного обслуговування.
 
 
Зараз є конфлікт інтересів: аеропорт є власником терміналів, перону та іншої інфраструктури, необхідної для надання послуг наземного обслуговування. Тому він не зацікавлений в допуску на свою територію конкурентів.

Нагадаємо, нещодавно Державіаслужба виклала у відкритий доступ повний список призначень на маршрути, які на видані українським авіакомпаніям на поточний момент.

Джерело: finance.ua.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!